ביוגרפיה:
אמדורסקי נולד בשנת 1931 בירושלים. בשנת 1957 הקים יחד עם ישראל גוריון את צמד הדודאים לאחר שהשניים נפגשו במסיבה. אמדורסקי המשיך לשיר במסגרת הצמד במשך 36 שנים. שבע שנים לאחר מכן, בשנת 1964, יזם את הקמת שלישיית גשר הירקון. ב-1969 הקים, הפיק והשתתף עם חנן יובל ושלום חנוך בשלישיית השלושרים, ולצד ישראל ג...
אמדורסקי נולד בשנת 1931 בירושלים. בשנת 1957 הקים יחד עם ישראל גוריון את צמד הדודאים לאחר שהשניים נפגשו במסיבה. אמדורסקי המשיך לשיר במסגרת הצמד במשך 36 שנים. שבע שנים לאחר מכן, בשנת 1964, יזם את הקמת שלישיית גשר הירקון. ב-1969 הקים, הפיק והשתתף עם חנן יובל ושלום חנוך בשלישיית השלושרים, ולצד ישראל גוריון וגוזי כץ בשלישיית הטוב הרע והנערה, מופע ותקליט שהיה מבוסס על שירי סרטים והצגות משנות השלושים.
בשנת 1973 הצטרף אמדורסקי יחד עם שותפו לצמד הדודאים, לצמד הנשי סוזן ופרן לאלבום פולק קשת בענן, שבו חידשו שירי עם אנגליים ואמריקניים שתורגמו לעברית על ידי תרצה אתר ודן אלמגור. האלבום לוּוה במסע הופעות ברחבי הארץ. אמדורסקי גם היה מפיק האלבום.
אמדורסקי נחשב לאחד מהזמרים הבולטים בפסטיבלי הזמר הראשונים. אחד משיריו המפורסמים היה ילדתי אמרי, שאותו שר על פי לחן של יעקב הולנדר עם הזמרת נחמה הנדל, וזכה איתה במקום הראשון באותו פסטיבל. שיר ידוע נוסף הוא כשאהיה זקן, שזכה אף הוא באחד המקומות הראשונים. בשנת 1990 חבר יחד עם ישראל גוריון וחנן יובל למופע בשם שלושרים על גשר הירקון.
בנוסף לעיסוקיו כזמר, היה גם אמרגן – בעיקר של הרכביו – וגם מפיק תקליטים ושירים של אמנים והרכבים שונים וביניהם: החלונות הגבוהים, ירושלים של זהב, שירי שלום חנוך ועוד. עיסוק נוסף היה בתחום המסעדנות. הוא פתח כמה וכמה מועדוני בילוי, פאבים ומסעדה ביפו בשם החצר, שם גם בישל בעצמו. אך מספרים כי כל אלו היו עיסוק צדדי לעומת עיסוקו העיקרי בחיים – חיזור אחר נשים, כפי שהגדיר זאת ישראל גוריון בתוכנית לגעת ברוח שנערכה עמו: בני ניסה להתחיל עם כל מי שאפשר – מה שנקרא שלח לחמך על פני המים...
בשנת 1990 גילה אמדורסקי כי הוא חולה במחלת הסרטן. מאותו רגע החליט להילחם בכל כוחו במחלה כולל דיאטה ביוטית מיוחדת. בסוף שנת 1993 הידרדר מצבו. באותה תקופה הופיע בתוכנית שערך לכבודו הערוץ הראשון בהשתתפות בכירי האמנים בארץ, ורגע השיא במופע המרגש היה כששר את שירה של נעמי שמר אני גיטרה, אשר נכתב במיוחד לאירוע, והתווה מעין סיכום חיים ופרידה.
בני אמדורסקי נפטר ממחלת הסרטן ביא בשבט תשנד, 1994.
לאחר שנפטר הקימו שותפיו בעבר, ישראל גוריון, חנן יובל וצמד הפרברים, רביעייה בשם החברים של בני שמופיעה מדי פעם באירועים שונים, ומשמרת בדרך זו את זכרו של הזמר והשחקן.
בנו, אסף אמדורסקי, ממשיך את דרכו כמוזיקאי. בשנת 2003 ערך אסף עם חברת התקליטים הד ארצי אוסף המסכם את הקריירה של אביו, אלבום כפול זה כולל שיר משותף לו ולאביו – נחיה את היום.
המשך >>