GTM-PK7D2QZ
סל קניות סל קניות (0)
לרשימת הסניפים לחץ כאן
צור קשר
תפריט
מהו הסוד של הלהקה?

גלי מוח מסונכרנים. איך למעשה מוחם של המוזיקאים מסוגלים לנגן יחד בסנכרון, גם אם הם מנגנים שתי מנגינות שונות?..

קבוצה של חוקרים ממכון מקס פלנק להתפתחות אדם בברלין (גרמניה) מצאו, שכאשר שני גיטריסטים מנגנים יחד, כל אחד על קו אחר של הרמוניה מלודית, גלי המוח שלהם נמצאים במצב תנודה באותה הדרך ושומרים על מה שנקרא ה'קוהרנטיות שבלב' . המחקר שהוביל למסקנות הללו כבר פורסם על ידי יוהנה סנגר במסגרת חקר במדעי המוח אנושי

הודות למדעי "רישום פעולות המוח", החוקרים הצליחו לחזות את פעילותם של אזורים שונים במוחם של שלושים ושניים גיטריסטים. המוזיקאים אשר השתתפו בניסוי חולקו לזוגות. במהלך הניסוי על האחד היה לנגן מנגינה מסוימת, השני הצטרף לנגינה בביצוע של מנגינה אחרת לגמרי. גם כאשר אחד משני הגיטריסטים התבקשו לתאם את נגינתו לזה של חברו, שניהם נשארו לאורך כל הניסוי בקצב אחיד. הנתונים שנאספו במהלך הניסוי ציינו את מספר הפעמים בהם הגלים בין הנגנים זהים זה לזה. מכאן הוסק באופן חד משמעי שישנו קשר ישיר בין סנכרון גלי מוח במקרים הקשורים לקוגניציה חברתית - כלומר המכניזם המאפשר לנו לקלוט, לפרש, לתרגם ולזכור את המידע שמקורו בסביבה החיצונית שלנו, לבין תהליך יצירת המוזיקה!

לדברי החוקרים את המסקנה שהוסקה (קיום סינרגיה בין שני הנגנים) ניתן להסביר לא רק בכך ששני הגיטריסטים קיבלו גירויים דומים, אלא גם בכך שקיימת הפעלה סימולטנית של נוירונים מסוימים במוחם שעצם המצאותם אצלם הינה גנטית. "אצל הנגן האחראי על סנכרון הנגינה, גלי המוח שלו היו מסונכרנים לבן זוגו, עוד לפני תחילת נגינתו. זהו מקור החלטתו של הנגן להתחיל לנגן באותו הרגע המסוים. "

את התגלית הזאת אפשר להשליך על הרבה תחומים אחרים. גלי המוח של אנשים שונים מסונכרנים כאשר הם מתאמים פעולה כלשהי כגון משחקי ספורט, דיבור בטלפון, וכדומה.