GTM-PK7D2QZ
סל קניות סל קניות (0)
לרשימת הסניפים לחץ כאן
צור קשר
תפריט
מדריך לקניית גיטרה

גיטרה קלאסית, אקוסטית או חשמלית? ומה לגבי הגודל? ומה לגבי המחיר?

גיטרה קלאסית, אקוסטית או חשמלית? ישנם שלושה סוגי גיטרה עיקריים ובחירת הגיטרה תלוייה בסגנון המוזיקה אשר המוזיקאי הצעיר מעוניין לנגן. הגיטרה הקלאסית דומה מאוד בחזותה למראה הגיטרה האקוסטית, אך מרגישה שונה ומפיקה צליל אחר לגמרי. מיתרי הגיטרה האקוסטית עשויים פלדה ומפיקים צליל חזק, בהיר וחד. מיתרי הגיטרה הקלאסית לעומת זאת עשויים ניילון, ומפיקים צליל רך וערב לאוזן.
 
מיתרי הגיטרה האקוסטית אשר עשויים פלדה מקשים מאוד על אלה המתחילים ללמוד גיטרה, אצבעותם רכות ולא פרטו לפני כן על מיתרים כה נוקשים. מיתרי הניילון של הגיטרה הקלאסית רכים ומתאימים מאוד לאלה המתחילים לנגן על גיטרה, הם מאפשרים תרגול טכניקות פריטה וקורדינצייה בין אקורדים שהגיטרה האקוסטית מונעת מאצבעות אשר עדיין לא חוספסו במיתרי גיטרה. יתרונה הברור של הגיטרה הקלאסית בקלות הפריטה מביא מורי נגינה רבים להמליץ חד משמעית על בחירת גיטרה קלאסית כגיטרה ראשונה. צוואר הגיטרה האקוסית צר וארוך יותר מבגיטרה הקלאסית ולכן קל יותר לפרוט מיתרים בודדים, לנגן סולו ולהרכיב אקורדים. לחובבי ז'אנר הרוק הגיטרה האקוסטית היא הבחירה המושלמת משום שהיא מפיקה את הצלילים המתכתיים והחדים שמאפיינים את הז'אנר.
 
כעיקרון הגיטרה החשמלית מיועדת בעיקר לאלו אשר כבר חוו בחיהם פריטת מיתרים קלאסיים. אך מעולם לא נוקבה סיבה ממורי נגינה מכובדים כנגד הרעיון של גיטרה חשמלית כגיטרה ראשונה, במיוחד בדור טכנולוגי כל כך המתחנך על טכנולוגיות חדשות. הפריטה והטכניקה הנדרשת לניגון על גיטרה חשמלית הן לא גבוהות כל עוד המוזיקאי הצעיר לא עושה שימוש באוקטבות הגבוהות יותר של הגיטרה אשר הולכות ונעשות צרות על צוואר הגיטרה החשמלית ארוכת הצוואר. המאפיין העיקרי בתחום הגיטרות החשמליות הוא הרכב וסוג הפיקאפ המובנה על הגיטרה. הפיקאפ הוא ה'מיקרופון' אשר קולט את ויברציות המיתרים ומונח לרוחבם של המיתרים בדיוק היכן שפורטים על המיתרים. מבנה הפיקאפ הפופולרי ביותר הוא בעל ליפוף יחיד (עטיפת מתכת דקה) אשר לו צורת מלבן צר מעוגל בפינותיו. פיקאפ זה נוטה לצליל בהיר יותר ונחשב לצליל הפריטה הנקי ביותר. החסרון הוא שהפיקאפ רגיש יותר למגנטים בסביבה ולאפקטים עם דיסטורשן כבד לחובבי המטאל.
 
ומה לגבי הגודל? הגודל כן קובע - בצליל ובנוחות - הגיטרה חייבת להתאים לצורת הניגון והגוף של המוזיקאי. כאשר הגיטרה גדולה ורחבה למוזיקאי צעיר, צעיר בגודלו או בעל אצבעות מיוחדות אז פריטת המיתרים יכולה להפוך לא קלה, כמובן שקיימות גיטרות בחצאי גדלים ובשלושת הקבעים של הגודל הקלאסי, אך צלילם לרוב חסר צליל הבס משום שתיבת התהודה קטנה.
 
ומה לגבי המחיר? מחירי הגיטרה משתנים לרוב בהתאם להרכב העץ מהן בנויה הגיטרה. לגיטרות יקרות מאוד עץ נדיר יותר, אך משמעות המחיר אינו בהכרח צליל ויופי העץ, אלא פשוט יוקרתיות העץ. הבדל הצליל המופק מעצים יקרים אינו שונה מעצים זולים יותר לאוזן המוזיקאי הצעיר. לכן בקניית הגיטרה הראשונה והשנייה בוחרים מוזיקאים צעירים בגיטרות זולות יותר - כי מהיתרונות של הגיטרה היקרה יותר הם לא יכולים להנות.